Officieel open

IMG 4528

Op 3 oktober opende Truckparking Hazeldonk haar beveiligde poorten officieel. Het terrein is vanaf nu volledig bewaakt en toegankelijk voor tweehonderd trucks. Het laatste deel van de verbouwing, het chauffeursgebouw met sanitair en zitlounge, wordt naar verwachting eind november voltooid. De Bredase wethouder Boaz Adank had de eer om de opening te verrichten. Hij werd per vrachtwagen het terrein opgereden onder applaus en een regen van confetti. 

Na het openingswoord van de Bredase wethouder van Economische Zaken, kwamen Ton Barten, gastheer en directeur van Truckparking Rotterdamexploitatie en Jeroen Krijgsman, fondsmanager bij ontwikkelingsmaatschappij BOM aan het woord. Barten bedankte kort alle partijen die betrokken waren bij de ontwikkeling van de parking. Met de officiële opening is de beveiligde parking een feit en kan er alleen tegen betaling geparkeerd worden. Het eerste uur staan chauffeurs kostenloos. Met het naastgelegen wegrestaurant is een afspraak gemaakt over vergoeding van een tweede uur parkeergeld.

Over enkele weken worden de laatste werkzaamheden aan de zitlounge en het sanitair afgerond. Directeur Ton Barten benadrukt dat het toezicht en de technische veiligheidssystemen nu al volledig in werking zijn. Alleen voor het gebruik van de douches, wasmachines e.d. wordt nog even geduld gevraagd. Er staan tijdelijke toiletten op het terrein en bij de buren van restaurant Joost Truckstop Hazeldonk, zijn basisvoorzieningen beschikbaar. Chauffeurs die in het restaurant eten, ontvangen op vertoon van hun parkeerticket een tweede uur gratis parkeren in de vorm van een korting op hun maaltijd. 

Na opening van alle faciliteiten, staan er voor de bezoekende chauffeurs diverse openingsacties op het programma. Tot het zover is, geldt er een gereduceerd parkeertarief met een dagmaximum van € 5,00 per 24 uur (in plaats van €14,00). Het uurtarief voor de truckparking is vastgesteld op € 1,40.

 


phone +31 (0)88 166 9600 (24/7 bereikbaar)

Privacy Policy

KANTOORADRES

Hazeldonk 6035
4836 LA  Breda

(alleen toegankelijk met personenauto’s)